Wat je moet weten over Tanzania

Voor een echt avontuur ga je op safari in TanzaniaAls je de echte Afrika wilt ervaren kun je naar Tanzania gaan. Vooral als je van rondreizen houdt en meer wilt dan alleen op het strand liggen. Dit laatste is overigens wel mogelijk als je naar Zanzibar gaat, een eiland vlak voor de kust van Tanzania. De meeste actieve mensen kiezen voor een avontuurlijke safari. Als je bijvoorbeeld van safari houdt, is dit het perfecte land om eens op safari te gaan. Het land heeft talrijke prachtige natuurgebieden waar je je ogen uit zult kijken. Het land is vooral bekend door het bekendste wildpark ter wereld. In dit park kom je vele verschillende dieren tegen. Je kunt hierbij denken aan zebra’s, maar ook roofdieren zoals leeuwen.

Hoogste berg

Tanzania is ook bekend om zijn berg. Als je naar Tanzania gaat zul je ongetwijfeld ook een bezoek brengen aan deze berg. De berg Kilimanjaro wordt namelijk ook wel het dak van Afrika genoemd. Toeristen die deze berg doorgaans bezoeken vinden dit een onvergetelijke ervaring. De stranden van Tanzania zijn ook een absolute een trekpleister voor toeristen. Je kunt dus altijd even tot rust komen als je een safari achter de rug hebt. Aan de kust van het land heerst een tropisch klimaat. In het noordoosten van het land is de koeler vergeleken met andere delen van het land. Je hebt in Tanzania regenseizoenen die lopen van maart tot mei. Het is dan niet raadzaam om rond die tijd een vakantie te boeken naar Tanzania.

De bevolking van Tanzania

De bevolking van Tanzania bestaat uit 130 stammen die gezamenlijk 39 miljoen inwoners tellen. De meeste inwoners van Tanzania wonen op het vaste land. Daarnaast leven er op het eiland Zanzibar circa een miljoen mensen. Negenennegentig procent van de inwoners hebben een Afrikaanse achtergrond. Een klein deel, één procent om precies te zijn, zijn van Aziatische en Europese afkomst. Ook zijn er Arabieren woonachtig in het land. Op het eiland Zanzibar is het een mix van Arabieren en Afrikanen. 30% procent van de inwoners zijn christelijk, 35% is Islamitisch en 35% procent hangt een inheems geloof aan.