Verzekerd van avontuur

Een safari vakantie zonder jacht

Ieder jaar duiken de beelden weer op bij Facebook; gezinnen die op een safari vakantie waren en daar een olifant neerschoten. Jij kijkt naar die beelden en neemt jezelf voor om nooit, maar dan ook echt nooit op zo’n vakantie te gaan. Je houdt het wel weer bij een all inclusive vakantie aan de kust in een Europees land. Maar waarom zou je niet op safari vakantie gaan? De beelden die jij ziet op de social media zijn echt uitzonderingen; de meeste safari vakanties zijn er vooral op gericht dat jij de natuur van een Afrikaans land van heel dichtbij beleeft. Jij komt niet thuis met een trofee, maar met een heleboel mooie herinneringen en een camera die uitpuilt van de vele foto’s die jij hebt gemaakt tijdens jouw safari vakantie.

Safari wanneer het jou uitkomt

Wanneer je naar een reisbureau gaat om een safari vakantie te boeken kom je al snel uit bij een groot opgezette groepsreis. Met een grote groep toeristen ga je op rumoerige wijze het Afrikaanse binnenland in, waardoor de meeste dieren al zijn afgeschrikt voordat jij ze op de foto hebt kunnen vastleggen. Het is dus zaak dat je kijkt voor een kleinschalige safari reis, waarbij je met je eigen gezelschap – in het bijzijn van een vertrouwde gids die de hele streek kent- op avontuur bent.
Zo’n reis wil je natuurlijk kunnen inplannen op een moment waarop het jou uitkomt. Kies dan wel voor een seizoen waarin het ook echt aantrekkelijk is om op safari te gaan. Houd rekening met het regenseizoen in Afrika; de maanden tussen mei en september zijn gevreesd omdat het dan behoorlijk kan plenzen. Jij wil toch ook niet dat jouw mooie kostbare vakantie letterlijk in het water valt.