Ontdek de 1e Wereldoorlog

Ontdek de 1e Wereldoorlog in het zuiden van België en Noorden van Frankrijk. Hoewel de 1e Wereldoorlog in Nederland niet heel erg bekend is (Nederland was neutraal in deze oorlog), hebben onze zuiderburen zwaar geleden onder de 1e Wereldoorlog. Destijds waren er een miljoen Belgische vluchtelingen in ons land.

De 1e Wereldoorlog, die tussen 1914 en 1918 plaatsvond, was een gigantische oorlog tussen grootmachten als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk-Hongarij. Na deze oorlog werd Europa opnieuw herindeeld. De 1e Wereldoorlog was ook de indirect aanleiding voor de 2e wereldoorlog.

Terug naar de ontdekking van deze ‘Grote Oorlog’, zoals de Belgen hem ook wel noemen. Deze oorlog stond bekend om zijn vele loopgraven en miljoenen doden. Het Belgische landschap wordt nog steeds beïnvloed door deze oorlog. Je ziet in het Zuiden van België en Noord-Frankrijk talloze begraafplaatsen voor gesneuvelde militairen en de overblijfselen van wat eens loopgraven waren.

In het stadje Ieper komt de volledie geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog samen. Deze stad werd zwaar getroffen door de oorlog, wat ook te zien is aan de vele loopgraven om de stad. Er zijn veel musea in de stad en iedere dag wordt er door militairen nog ‘The last post” gespeeld.

Wil je een bezoek brengen aan Ieper? Bekijk dan de verschillende reissites waar je een hotel in Ieper kunt boeken.